Apartmanok Horvátországban

Következő horvátországi nyaralása legjobb helyszínét keresi? A megfelelő helyen van!

(0)
Tetszik ez a kilátás? Béke és csend!
Apartmanok keresése

É legjobb horvátországi úticéljainak tízes listáját

Horvátországban mindenhol minőségi magánszállások várnak önre, és a PSH Horvátország szívesen segít önnek, hogy megtalálja a idény kiadó apartmanját vagy villáját, de vajon mi az idei év tíz legjobb úticélja? Íme, az ajánlatunk a 10 legjobb felkeresendő helyről.

 

Dubrovnik – az Adriai-tenger gyöngyszemeként ismert, a Világörökség részét képező Dubrovnikot nem kell bemutatni - egyszerűen ez az egyike a világ leglenyűgözőbb turistacélpontjainak. Ne hagyja ki a régi városfalak körbejárását, a Stradun végigsétálását, vagy a felvonóról a városra nyíló lélegzetelállító kilátást. Dubrovnik tele van remek szálláslehetőségekkel, az óváros renovált kiadó luxus kővilláitól a sokkal modern apartmanjaiig. Mindenki talál magának valamit. Ha pedig a Trónok harca rajongója, akkor ne hagyja ki a filmforgatás helyszíneinek meglátogatását.

 

Korčula – Néhány perc Korcula óvárosában, Marko Polo születési helyén, és máris elkezd csodálkozni, hogy miért akart elmenni egy ilyen képeslapszerűen gyönyörű helyről. A város, amelyet mini Dubrovnik néven is ismernek, az óvárosban kiadó apartmanokat kínál, segít felfedezni a látogatóknak a város gazdag történelmének varázsát. A Korcula egy borsziget, és különösen a fehérborai híresek – a Pošip és a szinte kiejthetetlen Grk – míg a rövid kompút a Pelješac félszigeten lévő Orebić városából remek kapcsolatot jelent a szárazfölddel és Dubrovnikkal.

 

Hvar – A levendulák szigeteként ismert hely a legnaposabb hely Európában, és az egyetlen sziget a világon, amely négyszeresen is a Világörökség része. Hvart Horvátország vezető célpontjának tekintik, és a szervezett európai turizmus 1868-as születésének helyszíne. Hvar belvárosa a bulik helyszíne, de a város ezen felül a kultúrának és a remek gasztronómiának is helyet ad. Béreljen egy apartmant az óvárosban, hogy a nyüzsgés középpontjába kerüljön, vagy talán egy csendesebb, külvárosi villa segít önnek élvezni ennek a csodálatos szigetnek a különleges vizét.

 

Brač – A legnagyobb dalmát sziget, Brac, a fehér kövéről híres, és ez a kő a világ számos híres épületén megtalálható, mint például a washingtoni Fehér Ház. A sziget legjobb úticélja Bol, az ikonikus Zlatni Rat parttal, ahol a matrózok Milna gyönyörű kikötőjébe tartanak. Számos magánszállás található Bračban, de javasolt előre foglalnia.

 

Split – Split, amelyet korábban a szigetek kapujaként ismertek, Dubrovnikkal együtt Dalmácia vezető tengerparti turistacélpontja. Az élet Diocletianus palotája, egy öregkori otthon körül zajlik, amely Horvátország legélőbb óvárosa, mindössze 4000 lakóval. A magánszállásokat az elmúlt években kezdték el kínálni a palotában, ahogyan a régi történelmi épületeket átalakították luxus és olcsó turistaszállásokká.

 

Vis – Vis sokaknak a legcsodálatosabb horvát sziget, az elképesztő tengerpartjaival, elszigetelt elhelyezkedésével és gazdag örökségével. Az európai krikett itt született meg 200 évvel korábban, és a sziget gazdag, több évszázadra visszatekintő brit örökséggel rendelkezik. Ne hagyja ki az ennek a korábban zárt szigetnek a tengeralattjáró-bázisait bejáró katonai tematikájú túrát. A privát magánszállások között néhány remek bérelhető kővilla is található.

 

Mali Lošinj – Feljebb a tengerparton fekszik Horvátország számos képeslapba illő szigetének egyike, Mali Losinj, amely innovatív turisztikai bizottsága folyamatosan díjakat nyer, amelyből a legújabb a brazil Globális innovációs turisztikai díj volt. A természet és a tengerpartok bőséggel rendelkezésre állnak, számos minőségi magánszállással.

 

Istria – Az Isztria-félsziget egyike Horvátország legfontosabb és egyben legsokszínűbb turisztikai célpontjainak. A kínálatban ott van Pula látványos római amfiteátrumja és a történelmi óvárosok, mint Rovinj, vagy menjen távolabb a tengertől a csodálatos hegyi falvakba, mint például Motovun, és merüljön el a szarvasgomba országának híres isztriai gasztronómiájában és borában. Horvátország legfejlettebb turisztikai régiójaként számos minőségi kiadó magánszállást és villát fog találni.

 

Zágráb – Zágráb, amelyet a közelmúltban a legmenőbb európai főváros díjára jelöltek, az Európai Unióhoz való csatlakozást követően turisztikai reneszánszon ment keresztül, és egyre több ember bérel apartmanokat a fővárosban, mielőtt elindulna a tengerpart felé. Élvezze a történelmi és sűrűn beépített városközpontot, és nézze meg a legszokatlanabb kulturális látnivalót, a Megszakadt kapcsolatok múzeumát.

 

Varaždin – Bár a tengerpart vonzza Horvátország turistáinak legnagyobb részét, a kontinentális Horvátország egyre érdekesebbé válik a látogatóknak, és 2014-ben Varazdin városát nevezték meg a vezető úticélként, köszönhetően felvidító óvárosának, kastélyának és kifinomult barokk hagyományainak. A Zágrábtól csak egy órára található város egy nap alatt meglátogatható, vagy különböző magánszállásokon keresztül fedezheti fel.

PRÉMIUM APARTMANOK

Vila Hašimović, Vodice
Vila Hašimović, Vodice
Apartmanok Oklopčić - Čiovo
Apartmanok Oklopčić - Čiovo
Villa STINA - Seget Vranjica
Villa STINA - Seget Vranjica
Villa Elizabet (12 km-re Porec)
Villa Elizabet (12 km-re Porec)
Apartmanok Ivišić - Pakoštane
Apartmanok Ivišić - Pakoštane