Apartmanok Horvátországban

Mit lehet tenni Horvátországban 2017-ben? Hova mehet és mit láthat? Mit ehet és ihat? Hol foglalhat szállást?

(0)
Tetszik ez a kilátás? Béke és csend!
Apartmanok keresése

Miért Horvátország 2017 legmenőbb nyaralási úticélja?

A horvátországi nyaralás sosem volt ennyire menő, és ezzel a globális média is egyetért, hiszen a Travel és Leisure magazin olvasói Horvátországot 2016 legjobb globális úticéljának választották, és  Zadar városa a legjobb európai úticél, Stiniva csodálatos tengerpartja pedig Európa legjobb tengerpartjának a címét nyerte meg.

Zadar

 

A világ 2017-ben továbbra is lelkesedni fog Horvátország iránt, és várhatóan minden 2016-os rekordot meg fog dönteni az országba indított eddig legtöbb repülőjáratnak, és a hagyományos nyári időszakon túlmutató turisztikai lehetőségeknek köszönhetően. Ez felveti a következő kérdést.

 

Mit tud tenni 2017-ben Horvátországban?

Az első alkalommal idelátogatóknak javasolt azokkal az úticélokkal kezdeni, amelyek Horvátországot globális szupersztárrá tették, mint például DubrovnikSplitZadar és Hvar, hogy csak néhányat említsünk meg. A valóságban azonban a teljes adriai tengerpart, a szigetekkel és a kristálytiszta tengerrel együtt, le fogja nyűgözni önt és számos alkalommal vissza fog térni ide. Ezt figyelembe véve ne felejtse el meglátogatni Šibenik és Opatija városát, és a Makarska Riviérát, ahol mennyei kavicsos tengerpartokat találhat. Ha szigetekről van szó, akkor ne hagyja ki Brač, Vis, Mljet és Krk arany szigetét.

Kristálytiszta tenger, Dugi otok, Horvátország

 

Istria minden kétségen felül Horvátország étel- és borfővárosa. A Flos Olei 2016-os legjobb olívaolaj régió díjának nyerteseként nem csak a legjobb olívaolajat, hanem kiváló borokat is kínál, amelyből kiemelkedik Malvasia és az innovatív éttermek, és itt találja meg a tartufi biancot, a népszerű fehér szarvasgombát is. Ezen felül Isztriában bájos középkori hegyi városok is találhatók, mint Buzet, Groznjan és olyan történelmi városok, mint Rovinj, Pula és Novigrad, amik biztosan mély benyomást fognak gyakorolni önre.

Olívaolaj Horvátország, fotó Croatia.hr

 

Ha egy természetesebb úticélt keres, akkor fedezze fel Horvátország 8 nemzeti parkjának egyikét. Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő mágikus Plitvicei tavak Nemzeti park kihagyhatatlan, a 16, egymáshoz kapcsolódó tavával, a Krka vízesésekkel, a Kornati szigetekkel és a Paklenica nemzeti parkokkal. Ezek a nemzeti parkok elvezetik önt a tengertől az égbeszökő hegyekig, és a nyaralást aktívan elkölteni kívánók számára számos lehetőséget kínálnak.

 

Bár a legtöbb turisztikai tevékenység elsősorban Horvátország tengerpartján található, egyre nagyobb az érdeklődés Horvátország szárazföldi részének megismerése iránt. Kezdje a fővárosban, Zágrábban, ennek menő kávéházi kultúrájánál, egyedi múzeumainál és Európa egyik legjobb karácsonyi piacánál. A fővároson kívül az egyik lenyűgöző úticél között van Zagorje sorjázó dombjai és számos hőforrása, Varaždin barokk városa és Gorski Kotar hegyvidéki régiója.

Varaždin, fotó Croatia.hr

 

Zagorje gasztronómia

 

Hol találhat szállást Horvátországban?

Horvátország a sokszínűség városa, egyedi régiókkal, amelyeket kínálnak valamit a hasukat szeretőknek, a történelem iránt rajongóknak, a természet szerelmeseinek és azoknak is, akik csak szeretnek a tengerparton napozva pihenni. Amikor kiválasztotta 2017-es horvátországi úticélját, szüksége lesz egy szállásra is. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és a PSH Horvátország segít önnek megtalálni a tökéletes apartmant, villát vagy házat a legjobb horvátországi vakációhoz.

PRÉMIUM APARTMANOK

Vila Hašimović, Vodice
Vila Hašimović, Vodice
Apartmanok Oklopčić - Čiovo
Apartmanok Oklopčić - Čiovo
Villa STINA - Seget Vranjica
Villa STINA - Seget Vranjica
Villa Elizabet (12 km-re Porec)
Villa Elizabet (12 km-re Porec)
Apartmanok Ivišić - Pakoštane
Apartmanok Ivišić - Pakoštane