Apartmanok Horvátországban

Tökéletes horvátországi nyaralása különleges helyszínét keresi?

(0)
Tetszik ez a kilátás? Béke és csend!

Szenzációs horvát úticélok

Horvátország Európa egyik legnépszerűbb nyaralási úticéljává válik, és ennek okát könnyű megérteni az olyan csodás városok miatt, mint SplitDubrovnikZadar és Zagreb. Bár kétség sem férhet ezen város szépségéhez, Horvátország ezeken túl is nagyon sok szenzácós úticélt kínál, amelyek pont ennyire jók a tökéletes vakációhoz. Nem olyan híresek, mint például Hvar és Rovinj, de gazdag történelemmel, kultúrával, építészettel és természeti látnivalókkal büszkélkedhetnek.

 

Az összes úticél kiváltó privát szálláslehetőségeket kínál (apartmanok és szobák, nyaralók és villák), és emiatt könnyű itt kényelmes szállást találni. Nálunk, a PSH Horvátországnál, számos felfedezésre váró szállást talál ezeken az úticélokon.

 

Itt van néhány Horvátország kevésbé ismert úricéljaiból, amelyek izelítőt adnak a kínálatból:

 

Silba szigete

A csodálatos Silba a Tadari-félszigeten található, és egy tökéletes sziget a családi vakációhoz. Az ősi szigeten számos homokos és kavicsos part közül választhat.

 

A szigeten nem engedélyezettek az autók, de nem is lesz rá szüksége, mert minden járásnyi távolságra van.

 

Apartmanok Silba szigetén - Zadar régió

 

Zlarin szigete

A helyiek által arany szigetként ismert Zlarin a vörös korallból készül ékszerekről híres, amelyeket a sziget körüli tengerből gyűjtenek.

 

De ez a mennyei sziget jóval többat kínál az érintetlen természetnek és a csodálatos partoknak köszönhetően, amelyek minden nyaralót kielégítenek.

 

Apartmanok Zlarin szigetén - Šibenik régióban

 

Iž szigete

Az idilli Iž Horvátország egyre több látogatója ellenére is képes volt megtartani karakterét, és emiatt ez a sziget igazi drágakő Zadar szigetvilágában.

 

A sziget két településének egyike, Mali Iž, különösen megkapó, köszönhetően az érintetlen természetnek és a gyönyörűen tiszta partoknak.

 

Apartmanok Iž szigetén - Zadar régió

 

Prvić szigete

Prvić szigete egy békés oázis, amely ideális a nyaraló tömegtől távoli csábító öblöket kereső vakációzóknak.

 

Prvić szigetén két település található, amelyek kulturális jelentőségük miatt mindketten védettek. Ha relaxálásra és kiszakadásra van szüksége, akkor ez a sziget ideális önnek.

 

Apartmanok Prvić szigetén - Šibenik régióban

 

Kaprije és Žirje szigete

Kaprije és Zirje két ékkő Zadar szigetvilágában, amely még felfedezésre vár.

 

Kaprije szigetét növénytakaró borítja és kiváló hely a túrázóknak.

 

Žirje tökéletes a Dalmácia vidéki életét keresőknek, és a tenger is pihentető közelségben van.

 

Apartmanok Kaprije és Zirje szigetén - Šibenik régióban

 

Šolta szigete

Šolta egy rejtett ékkő, és az benne a legjobb, hogy Splittől csak egy rövid kompútra van. Itt elmenekülhet a szárazföld embertömegétől, és magáénak tudhatja az azúrkék Adriát, majd meglátogathat egy eredeti, családi éttermet, és kipróbálhatja a helyi terményeket.

 

Ha egy eredeti dalmáciai élményre vágyik, akkor ez a sziget önnek szól.

 

Apartmanok Solta szigetén - Split régió

 

Lastovo szigete

Lastovo szigete a természet szerelmeseinek paradicsoma. Erdők borítják, drámai tengerpartok szegélyezik és az érintetlen természet esszenciáját adja.

 

Ezt a tulajdonságát elismerték, és a sziget most egyike Horvátország kijelölt nemzeti parkjainak. Ha Lastovoba megy, akkor ne felejtse el kipróbálni a Maraštinát, ami a régió egyik száraz fehér bora.

 

Apartmanok Lastovo szigetén - Dubrovnik régió

 

Vis és Komiža

Európa legjobb tengerpartja 2016-ban Stiniva Visben lévő partja, és ha ezt még nem kereste fel, akkor írja fel a kötelezők listájára, mert elképesztő.

 

De Vis több, mint csak Stiniva, és híres a hagyományos dalmát építészetéről és a természet általános szépségéről.

 

A sziget két fő települése Vis városa és Komiža, amely egy kőhajításnyira van Biševo elképesztő kék barlangjától.

 

Apartmanok Vis szigetén - Split régió

 

Dugi otok

Elképesztő, hogy Dugi Otok szigetének gazdag kincseit milyen kevés turista keresi fel.

 

A Telašćica Természeti Park és a  Horvát Karib-tenger, a Sakarun Beach kihagyhatatlan, de Dugi Otok a Veli Rat világítótoronnyal, a Strasna Pec barlanggal és a számos kerékpáros- és túraútvonallal minden nyaralónak kínál valamit.

 

Apartmanok Dugi otokban - Zadar régió

 

Ist és Molat szigete

Ha menekülni akar a városi élet nyüzsgése elől és élvezni akarja a békét, a nyugalmat és az Adriai-tenger legjavát, akkor Ist és Molat szigete önnek van.

 

Ezek egymás mellett helyezkednek el, és kincseik felfedezésének legjobb módja a zárt öblök és barlangok meglátogatása és saját kis paradicsomának felkutatása.

 

Apartmanok Ist és Molat szigetén - Zadar régió

 

 

Tetszik? Kövessen minket Facebookon :)